Tussentijdse toets

Wanneer je al een tijdje bezig bent met rijden en het praktijkexamen steeds dichterbij lijkt te komen, is het tijd voor je tussentijdse toets. Dit wordt vooral beschouwd als een “oefenexamen”, want je kan in principe niet zakken voor je tussentijdse toets. De toets is in het leven geroepen om de nervositeit bij het praktijkexamen enigszins weg te nemen: nu weet de leerling hoe het er bij het CBR aan toe zal gaan en dat scheelt stress!

Maar dit is niet het enige voordeel. De tussentijdse toets zal exact als een praktijkexamen verlopen, inclusief het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen. Wanneer je deze verrichtingen succesvol hebt afgerond, kan je een vrijstelling verdienen voor je praktijkexamen. Je hoeft tijdens het afrijden geen bijzondere verrichtingen meer te laten zien. En onthoud dit: je kunt niet zakken voor een tussentijdse toets. Na afloop zal de examinator enkele tips meegeven, of je vertellen dat je goed op weg bent. Mooi meegenomen dus!

Het afleggen van een tussentijdse toets is niet verplicht. Het is enkel een mogelijkheid die wordt geboden. Meer informatie over tussentijdse toetsen kunt u vinden op de website van het CBR. Onderstaand filmpje geeft daarnaast ook goed het verloop van zo’n tussentijdse toets weer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven